POPŻ Podprogram 2021 - efekty

Dodane przez cus - pt., 21/10/2022 - 10:38
program POPŻ w Czersku

Kategoria

PODPROGRAM 2021 – efekty

Centrum Usług Społecznych w Czersku z terenu województwa pomorskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Chojnicach realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2021 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach towarzyszących w okresie  luty – wrzesień 2022.

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny);
  • mleczne (mleko UHT);
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa, filet z makreli w oleju);
  • cukier (cukier biały);
  • tłuszcze (olej rzepakowy).

Pomoc żywnościowa trafiła do 1 583 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 37,8141 ton żywności;
  • 9 868 paczek żywnościowych.

W ramach Podprogramu 2021 w ramach działań towarzyszących zrealizowano:

  • 2 warsztaty edukacji ekonomicznej – 35 uczestników;
  • 2 warsztaty żywieniowo dietetyczne – 32 uczestników.

logo popż

 


Source URL: https://cus.czersk.pl/aktualnosc/cus/2685-popz-podprogram-2021-efekty